היום הגיעו לטיפול זוג חמוד, נשואים עם ארבעה ילדים, שחגגו את יום ההולדת של הבעל עם טיפול וואטסו זוגי. בתחילת הטיפול הסברתי להם שאחת המטרות בטיפול היא להירגע, למצוא מקום שקט, ולהפחית את כמות המחשבות שרצות. הכוונה היא לא להפסיק את כל המחשבות, אלא להפחית אותן משמעותית, כמו לעבור מ- 100 מחשבות בדקה ל- 50 או 30.
במהלך הטיפול, הזוג הצליח להירגע בצורה יוצאת דופן, ולעבור למקום של שלווה ורוגע. אחרי הטיפול, הם היו קורנים ומחייכים. הבעל סיפר שמעולם לא הרגיש כזאת שלווה. אמרתי להם שהם גילו בתוכם יכולת חדשה – לחוות ולהיות בשלווה ורוגע עמוקים.
הבעל הודה לנו על יצירת רגעי השלווה והמנוחה, וסיפר שהצליח לעבור מ-100 מחשבות ל…אחת!
אמרתי לו שלדעתי אני רק כיוונתי אותו למקום הזה, אבל הוא זה שנכנס אליו! תיארתי את הסיטואציה כמו דלת שעזרתי לו למצוא – דלת שכאשר הוא פותח אותה, הוא עובר מרחוב סואן לאגם שליו מוקף בדשא.
עכשיו, כשהוא מכיר את הדלת ואת הדרך אליה, הוא יוכל למצוא אותה גם לבד.
אני מאמין שהיכולת למצוא שלווה ורוגע נמצאת בתוכנו, ולעיתים נדרשת רק הכוונה קלה כדי לגלות אותה.
ברגע שמכירים את הדרך אל השלווה הפנימית, ניתן לחפש אותה ולחזור אליה בכל עת וליהנות מהשקט הנפשי שהיא מביאה.