מאז שאובחנתי כבעלים הגאה של רגישות ללקטוז,
חג השבועות מביא אתו באסה בריכוז גבוה.
למרות שעברתי למעלה מעשרים שנה
של גמילה ממוצרי חלב,
אני חייבת לציין שאני עדיין מתגעגעת.
הגעגוע הוא לדברים מאוד מסוימים
ובמיוחד חסרות לי החביתיות שסבתא שלי הייתה מכינה לחג:
רכות,
נימוחות,
ממולאות גבינה מתוקה ומטוגנות בחמאה.
מחמת גילי הצעיר בעת עזיבתה הפיתאומית אותנו,
לא הספקתי לארגן את המתכונים שלה בצורה שאוכל לשמר את המורשת שלה
ועצוב לי על כך נורא.
אבל היות ובמטבח שלי מתארחים דרך קבע
מוצרי חלב בודדים בלבד (יוגורט / לבנה מחלב צאן שלא נחלב בתקופות הנקה),
כבר מזמן יצרתי לי תחליפים לחג הלבן הזה.
גלילות האורז הממולאות דורשות קצת התעסקות.
אבל אם מתארגנים נכון,
אני מבטיחה לכם – ההשקעה שווה.
את הגלילות ניתן למלא בכל דבר כמעט
(תאמינו לי,
בטיול האחרון לפרובנס אכלתי גלילות כאלו שמולאו אפילו באורז – לא להיט!).
צריך רק לדאוג ל:
1. ממרח טעים שיהווה את הבסיס הדביק:
אבוקדו בלימון
או
בטטה / קישואים / דלעת …
מאודים, מעוכים ומתובלים.
2. מגוון ירקות בחיתוך ג'וליאן (פסים דקיקים).
3. רטבים הולמים (סויה, צ'ילי, טראיקי, מיונז חריף) מופחתי נתרן ונטולי סוכר.
4. הפתעות (אטריות שעועית, בוטנים קצוצים, ג'ינג'ר מוחמץ, שומשום שחור).
5. בצל ירוק, נענע.
בעצם,
תוכלו להשתמש בכל מיני שאריות שתמצאו במקרר:
חביתה, תבשילי ירקות, אטריות למינהן, עלים ירוקים ועוד.
את דפי האורז ניתן להשיג בחנויות טבע.
אני מעדיפה את אלו בעלי הקוטר הקטן,
יוצאות מהם גלילות עדינות ונוחות יותר לאחיזה ואכילה.
על מנת שתוכלו לעבוד בקלות ובנוחות
הכינו את משטח העבודה טרם הגלגול:
1. צלחת בעלת עומק קל וקוטר הגדול במעט מהדף שבחרתם,
מלאה במים קרים.
2. קרש עץ.
3. חומרי המילוי חתוכים ומסודרים בנוחות סביב משטח העבודה.
קדימה, לעבודה:
טבלו דף אחד בצלחת המים
השהו למשך 15 שניות
הרימו בזהירות
נקזו את המים המיותרים
והניחו על קרש עץ.
שימו לב,
עדיף להוציא את הדף מהמים לפני שהפך רך לגמרי
כי אז יש לו נטייה להיקרע.
גם אם הוא נראה לכם נוקשה מדי,
ברגע שתניחו אותו על קרש העץ
הוא ימשיך להתרכך (והמים העודפים לא יקוו על הקרש).
הניחו את חומרי המילוי (במרכז הדף)
בסדר הגיוני:
ממרח
ירקות קשים
ירקות רכים
אטריות
הפתעות
רוטב
בצל קצוץ ועלה או שניים של נענע –
זיכרו להשאיר שוליים ברוחב נוח לקיפול.
קפלו את החלק התחתון של הדף מעל ערימת המילוי.
קפלו את הצדדים לכיוון המרכז.
גלגלו את החלק התחתון כלי מעלה עד סגירה של הגלילה.
הניחו את הגלילות בצלחת יפה והשתדלו שתגענה זו בזו כמה שפחות.
אשמח אם תכתבו לי
ותספרו על רעיונות נוספים למילוי שלא חשבתי עליהם!
שיהיה בתיאבון
וחג שמח
* עדכון:
מאז שאני והפינטרסט הפכנו ידידים קרובים
אני מוצאת שם רעיונות מצוינים!
מה יותר מתאים מלחגוג את חג השבועות בטיפול וואטסו זוגי?
התקשרו עכשיו והזמינו טיפול שיהפוך לעוד זכרון מתוק
בספר החיים המשותפים שלכם 050-5570750
כתבה - רויטל ורד טבע (הלוחשת לשרירים) מומחית לעיסוי רפואי, טיפול בפציעות ספורט והפגת כאבים. בוגרת בית ספר מירב בעיסוי שוודי הוליסטי, עיסוי רפואי לדרגת מטפל מוסמך ומוסמכת לעיסוי תאילנדי ולומי לומי. BA באומנות - אוניברסיטת תל אביב.
אני כאן לכל שאלה.
התקשרו כבר עכשיו
050-5570750
או השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם:
* כל חומר המופיע באתר הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו תחליף ליעוץ וטיפול רפואי.
עיסוי בהוד השרון | איך משחררים צוואר תפוס?