מחפשים מתכון לחלה מתוקה?
חלה היא לחם שמרים שמועשר בביצים, בדומה לבריוש. ההבדל הגדול ביותר בין בצק לחם חלה לבצק בריוש הוא שהבריוש מכיל הרבה חמאה בעוד שהחלה מכילה שמן ולכן היא מוגדרת "פרווה" ומותרת לאכילה ביחד עם מאכלים בשריים או מאכלי חלביים.
לרוב, חלה יכולה להשאר ראויה למאכל במשך שניים עד ארבעה ימים אם משאירים אותה בטמפרטורת החדר. עם זאת, אם מאחסנים חלה נכון, ניתן להאריך את חיי המדף של עד לשבעה ימים.
מתכון לחלה, ניתן למצוא במקורות רבים, חלק מהמתכונים אף מבוסס על בצק שמרים. במתכון המסורתי בצק חלה מכיל קמח לבן, ביצים, שומן וסוכר ורכיבים אלה תורמים למרקם הרך והעשיר. ניתן להכין גם חלה מקמח מלא, קמח שיבולת-שועל או קמח כוסמת, ולהשתמש בממתיקים אחרים כגון דבש או מולסה.
המשיכו למתכון המלא (כולל טיפים ממש חשובים) באתר של שמרית >> מתכון לחלה מתוקה