fbpx

6 טיפים לעבודה עם שמרים

רוצים להכין עוגות שמרים מעולות? מחפשים מתכון לחלה או מתכון ללחם?  לפני שאתם מתחילים ==> קבלו – 6 טיפים חשובים לעבודה עם שמרים

טיפ #1: מים.
כדי להפעיל שמרים יבשים פעילים, צריך לערבב אותם עם מים חמים.
הקפידו להשתמש במים חמימים כי שמרים מתים בטמפרטורה של מעל 57 מעלות. 

טיפ #2: מלח.
מלח נוגד שמרים.
לכן את המלח הוסיפו לתערובת רק אחרי שעוררתם את השמרים והוספתם להם מרכיבים כגון סוכר ושמן. 

טיפ #3: סוכר.
שמרים ניזונים מסוכר, הם "אוכלים" את הסוכר ומפיקים CO2  שגורם לבצק לתפוח.

טיפ #4: טמפרטורה.
שמרים מתפתחים בצורה מיטבית בטמפרטורה של 20-26 מעלות.
אם חלל העבודה קר מדי, ניתן להפעיל את הכיריים למשך שתי דקות לכבות ולהניח לבצק לתפוח שם.  אם חלל העבודה חם מדי, בחרו מקום קריר יותר לתהלליך ההתפחה.

טיפ #5: איחסון.

שמרים יבשים ניתן לאחסן במקפיא.אחסנו את החבילה בתוך המקפיא ולא בדלת כדי שלא יושפעו משינויי טמפרטורה הנוצרים עם פתיחת וסגירת דלת המקפיא. 

טיפ #6: הכנה.
ככל שהשמרים קרים יותר, כך לוקח להם יותר זמן להתחיל להתעורר.
מומלץ להעביר את השמרים מהמקפיא למקרר יום לפני השימוש ולהוציאם מהמקרר שעה לפני הכנת הבצק. 

רוצים לקבל מתכון לפיצה ביתית – מעולה וקל להכנה – המשיכו לקרוא >>> מתכון לפיצה

עוגות שמרים, עוגת שמרים
Call Now Button
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן